24h. Pressikajastus TV3s, Terevisioonis, Postimehes... Birgit korraldas

Neljapäeval, 5. novembril helises Birgiti telefon. Norra saatkonna nõunik Piret Marvet helistas. Ta tahtis teada, kas naistevastase vägivalla vastase võitluse saaks meedia huviorbiiti tuua. Nimelt oli antud valdkond Euroopa majanduspiirkonna ja Norra riigi toetuste kaudu saanud kolme aastaga pea miljon eurot. Töö vilju oli näha, kuid sellest ei räägitud. Birgit vastas Piretile, et saab.

25. novembril toimus Riigikogu konverentsikeskuses naistevastase vägivalla konverents. Sellele eelneval õhtul hõikas Postimees välja, et konverentsist näeb otseülekannet Postimehe lehel. Varahommikul said inimesed võtta postkastist Postimehe ning lugeda 4-5 leheküljelt lugu naiste tugikeskustest, nende eelnevast rahastusest Norra riigi poolt ning riigipoolse rahastuse ebaselgest tulevikust. Need, kes hommikuti lehti ei loe – said sama info võrra targemaks köögi- või autoraadio vahendusel, sest teemat kajastasid nii StarFM kui raadio Kuku.

Seejärel algas konverents ning otseülekanne Postimehe veebist. Need, kes eilse päeva jooksul paberlehte ei lugenud, hommikul raadiot ei kuulanud ega saanud informatsiooni online meediast – said sama informatsiooni kas TV3 õhtustest uudistest või Reporterist. Ja kui sellest kõigest ikkagi väheks jäi, räägiti samal teemal ka täna hommikul Terevisioonis ning Vikerraadios. Kokkuvõtlikult – ajasime meedia 24 tunniks teemast nii tulvile kui suutsime. Norra saatkond jäi rahule.

Emotsionaalne & teadmuspõhine

Muide, Birgit ise seda stoorit nii suureks ei puhuks. Kuid kolleeg Kaspar Jõgeva peab seda vaieldamatuks töövõiduks. Kust sellised töövõidud tulevad? Birgit on julge suhtleja. Tagasihoidlikkus pole tema tugevaim külg. Seevastu on Birgit kirglik ja emotsionaalne. Tema tugevaks küljeks on projektijuhtimine ning erinevate osapoolte toomine ühise laua taha.

Sest ta teeb asju südame, hingega. Ta on loov ning hea liitja, ühishuvide lokalisaator. Ja ta on ääretult metoodiline. «Birgit ise vist ei pea enda suurimaks kireks uuringuid, sealhulgas näiteks meie jaoks juba traditsiooniks saava Blogibaromeetri või esmakordse Vastutusbaromeetri uuringu korraldamist. Aga ta annab meie büroole hulgi teadmuspõhisust juurde,» lisas JLP tegevjuht Karita Sall.

Vabadus loob häid asju

Vabal ajal veedab Birgit tohutult aega sõpradega. Ja ta teeb sporti. Talle meeldivad kestvusalad, eriti pikamaajooks. Kui Birgit oleks riik, siis ta oleks Island – tuline kui vulkaan, kuid sõbralik kui Põhjala. Kui ta oleks loom, siis oleks tegemist hübriidiga koerast, oravast, nirgist ja pesukarust. Sealjuures oleks tegemist karjaloomaga. Kui Birgit oleks muinasjutukangelane, siis oleks ta naissoost Peeter Hood (* ristand Robin Hoodist ja Peeter Paanist).

Ja kui ta saaks valida ükskõik millise reisisihtkoha, siis pageks ta mõneks nädalaks Lõuna-Ameerikasse, sest Aasia on ta juba seljakotiga läbirännanud. Selle feminiinse Peeter Hoodi lemmikvärviks on tumesinine ning kui ta oleks lühikest aega peaminister, siis tegeleks ta nõrgemate ühiskonnaliikmete võimestamisega – et vaesed, väetid, lapsed, kiusatud ja muul moel piiratud ressursidega kodanikud jõuaksid paremale järjele.

Tema unelmate kliendiks oleks sotsiaalse ettevõtluse TransferWise, sest kliendid võiksid anda Birgitile nii vabad käed kui võimalik. Vaid siis sünnivad head asjad: elik ülesanded teostatakse teadmuspõhiselt, rahulolematud osapooled tuuakse üllatuslikult ühise laua taha, rahvusvaheline läbimurre ei jää tulemata ning lõppeks teeb Birgit kliendi sama rahulolevaks kui Norra saatkonna.