eKooli digiraamatute e-pood lihtsustab õppetööd

2014. aasta detsembris loodi koostöös Eesti Digiraamatute Keskusega (EDRK) eKooli digiraamatute e-pood. Selle eesmärgiks on pakkuda eKooli kaudu õpilastele, lastevanematele ja õpetajatele lisavõimalust leida õppetööd toetavat kirjandust.

“Õpetajad annavad tavaliselt valiku soovituslikust kirjandusest ja enamasti on nende hulgas ka selliseid raamatuid, millel on olemas  digiversioon,” räägib Parikas. Ta lisab, et eKooli e-poest saab näha, millised soovitusliku kirjanduse raamatud on e-poes saadaval ning õpilane või lapsevanem saab läbi eKooli minna otse e-poodi.

Õpetaja jaoks on protsess väga kerge. Ta saab juba kodutööde juures viidata lingiga kirjandusteosele, mida on vaja lugeda. “Selleks läheb õpetaja e-poodi ja kopeerib raamatu lingi õpilaste kodutööde loendisse eKoolis,” selgitab eKooli tegevjuht.

Kogu e-poe süsteem töötab lihtsasti, kuna kasutajaandmed on seotud eKooliga ja eKooli keskkonnast saab automaatselt minna e-poodi. Ühtlasi on pood sarnane igale teisele e-raamatupoele. Kui teos on tasuta, saab selle kohe alla laadida ja tasuliste raamatute puhul tuleb tasuda vastavalt e-poe hinnakirjale.

EDRK juhatuse liikme Ain Lausmaa sõnul on ühine projekt eKooliga olnud väga tore ja edukas. “Oleme koos teinud olulise sammu, et laste seas lugemust tõsta. Ühtlasi tegeleb EDRK igapäevaselt sellega, et e-pood saaks pidevalt täiendatud kvaliteetse kirjandusega,” lisas Lausmaa.

Eesti Digiraamatute Keskus (EDRK) on 2010. aastal asutatud Eesti kapitalil põhinev ettevõte, mis teeb koostööd nii kirjastuste kui raamatumüüjatega. EDRK aitab kirjastustel välja anda ja levitada e-raamatuid – kogu töö tehnilistest lahendustest kuni aruandluste ning müügivõrku saatmiseni on EDRK tööülesanne.  

eKool on koolihaldussüsteem, mis aitab õpilasel paremini õppida; lapsevanemad saavad olla paremini kursis sellega, kuidas nende lastel läheb, ja kohalikul omavalitsusel on hea ülevaade tema haldusalas olevate koolide tööst. eKool tegutseb juba üle 12 aasta ja selle igapäevaseid kasutajaid on ligi 200 000, nendest ligikaudu 13 000 on õpetajad. eKooli kasutab enam kui 400 kooli üle Eesti.

Lisainfo:

Pille Parikas / eKool / Tegevjuht / pille@ekool.eu / 51 47 372

Ain Lausmaa / Eesti Digiraamatute Keskus / Juhatuse liige / ain@edrk.ee / 50 49 09