Äriinglid investeerisid Monese mobiilipanka 1,5 miljonit eurot

PRESSITEADE  28. mai 2015 

Äriinglid investeerisid Monese mobiilipanka 1,5 miljonit eurot

Eesti äriinglite ühenduse EstBAN kaheksa liiget koos veel kuuest riigist pärit investoritega investeerisid rahvusvahelise sündikaadina stardikapitali Eesti idufirmasse Monese, mis pakub mobiilipõhiseid pangandusteenuseid. 

Marek Kiisa, üks sündikaadis osalenud äriinglitest ütles: „Usun, et Monese on üks neist Eestist pärit idufirmadest, kes võiks suuta korrata GrabCADi ja TransferWise’i edu – tegemist on võimeka meeskonnaga, kes on ära tabanud olulise arengut takistava probleemi pangandusturul ning on pakkumas sellele kiiret ja mugavat lahendust.“  

EstBANi tegevjuhi Heidi Kakko sõnul on Monese ehe näide äriinglite ühise kaasinvesteerimise võimekusest. “Piiriülese sündikaadi väärtus ei seisne mitte ainult kapitalis. Rahvusvaheline investorite meeskond tähendab ka seda, et idufirma meeskonnal ja ettevõttel tekib ligipääs rahvusvahelisele ärivõrgustikule. See aitab edaspidi hõlpsamini piiriüleselt areneda,” ütles Kakko. Lisaks Eesti äriinglitele on kaasatud ingelinvestorid Suurbritanniast, USAst, Austraaliast, Lätist, Saksamaalt ja Soomest.  

Monese võimaldab eraisikul avada pangakonto vaid mõne minutiga ning hallata oma pangatehinguid mobiilirakenduse kaudu pangakontorisse minemata ja varjatud lisatasudeta. Isiku tuvastamine toimub mobiiltelefoni kaudu reaalajas. Nagu tavapangas, saab klient teha pangaülekandeid ning lisaks kasutada deebetkaarti. 

Esmalt on uudne digitaalne pank saadaval Suurbritannia turul. Sealne pangandusvaldkond on üks Euroopa konservatiivsemaid, eriti just teenuste välismaalastele kohandamise osas, ning pakub seepärast uusi väljakutseid ka startuppidele. 

Pärast teenuse avamist Suurbritannias paari kuu jooksul, on Monesel plaan kasvada ka teistele turgudele. Ettevõtte arendus- ja klienditeenindusüksused asuvad Eestis ning turunduse, disaini ja finantsjärelvalve üksused Suurbritannias. Moneses töötab hetkel 12 inimest – seitse Tallinnas ja viis Londonis.

Äriinglite kõrval on Monese investoriteks samas tehingus ka Spotify investor Shakil Khan, Euroopa juhtiv startup-ettevõtete kiirendusfond Seedcamp ning Eesti riiklik riskikapitalifondiinvestor SmartCap. 

Eesti äriinglite ühendus EstBAN koondab eraisikutest varase faasi investoreid,  kelle eesmärgiks on alustavatesse ettevõtetesse tehtavate seemneinvesteeringute mahu suurendamine Eestis, et edendada teadmispõhist majandust ja eksporti.  Ühiselt keskendutakse uute investeerimisvõimaluste otsimisele ja analüüsimisele, investorite ja ettevõtjate kokkuviimisele, et suurendada nii investeeringute mahtu kui kvaliteeti.

Lisainfo: Heidi Kakko EstBAN  M +372 5624 9959 heidi@estban.ee www.estban.ee  www.monese.com