DNB ja Nordea loodava Luminor panga juhiks Eestis saab Gunnar Toomemets

Baltimaades tegutsema hakkava ühendpanga Luminor nõukogu avalikustas uue panga juhtkonna, kuhu kuuluvad ka panga maajuhid kolmest Balti riigist. Eestis hakkab Luminori juhtima Gunnar Toomemets.

Gunnar Toomemets on finantssektoris töötanud ligi 20 aastat. Viimased seitse aastat on ta juhtinud Swedbank Eesti privaatpanganduse üksust. Varem on ta töötanud Swedbanki liisingudivisjoni juhina ja olnud sama panga Eesti liisingüksuse juhatuse esimehe ametis. Gunnaril on suured kogemused rahvusvaheliste ja kohalike meeskondade juhtimises.

“Mul on heameel tutvustada Luminori tugevat ja kogenud juhtkonda, kellega koos hakkame uut panka ehitama. Liitsime Nordea ja DNB parima kompetentsi regiooni pangandusäris ja tehnoloogiaalal ning kutsusime meeskonda turu parimad oma valdkonna tegijad. Usun, et hoolimata väljakutsetest on meil ees professionaalselt väga põnev ja palju pakkuv aeg,” ütles Erkki Raasuke, tulevase ühendpanga juhatuse esimees. Juhtkonna liikmete nimetamine on oluline verstapost uue panga loomises.

Luminori juhtkonda kuuluvad:

 • Erkki Raasuke, juhatuse esimees
 • Gunnar Toomemets, Eesti maajuht
 • Kristina Siimar, toodete- ja pakkumiste juht
 • Margus Simson, digikanalite juht
 • Hannu Saksala, riskijuht
 • Andrius Nacajus, Leedu maajuht
 • Kerli Gabrilovica, Läti maajuht
 • Christian Wallentin, finantsjuht
 • Peter Lunding, IT juht

Luminori juhtkonda hakkab toetama laiendatud juhatus, mille liikmeteks on:

 • Mari Mõis, õigusteenistuse juht
 • Marilin Pikaro, vastavuskontrolli juht
 • Tina Kukka, üleminekuprotsessi juht
 • Dace Kaulina, personalijuht
 • Signe Lonerte, turundus- ja kommunikatsioonijuht

“Meie eesmärk on saada Baltikumi juhtivaks pangaks, mis pakub siinse regiooni inimestele ja ettevõtetele parimaid teenuseid ja tooteid, tagades kõrgeima kvaliteedistandardi. Luminori juhtkonna liikmetel on muljetavaldav juhtimiskogemus ja ekspertteadmised ning selle liikmed pärinevad nii Balti- kui ka Põhjamaadest. Võimekas tiim kindlustab meie klientidele uuenduslikud ja paindlikud teenused ning põnevad võimalused meie töötajatele,” ütles Luminor Group AB nõukogu esimees Nils Melngailis.

DNB ja Nordea Baltikumi äride ühendamine sõltub finantsjärelevalve- ja konkurentsiametkondade heakskiidu saamisest ja plaanitakse lõpule viia 2017. aasta kolmanda kvartali lõpus. Kõigi vajalike kinnituste saamiseni jätkavad mõlemad pangad tööd eraldiseisvalt praeguste juhtkondade eestvedamisel konkurentidena.

 

Gunnar Toomemets

Eelnev töökogemus:

 • 2009‒2017 privaatpanganduse juht, Swedbank, Eesti
 • 2008‒2009 juhatuse esimees, Swedbank Liising, Eesti
 • 2003‒2008 liisingu divisjoni juht, Swedbank Liising, Eesti

Haridus ja muu koolitus:

 • INSEAD Leadership Programme
 • Bakalaureusekraadi rahanduses, majanduses, raamatupidamises, Eesti Maaülikool
 • Mentorprogrammi juht, Fontes
 • Eesti Mentorite Koja eestvedaja

Luminori juhtkonna liikmete fotod: http://bit.ly/2qoocRG

Luminor panga logo: http://bit.ly/2rpd0kX