Inbank teenis esimeses kvartalis 640 000 eurot kasumit

Inbanki 2017. aasta esimese kvartali konsolideeritud kasum oli 640 000 eurot. Inbanki hoiuseportfell kasvas kvartali jooksul 8,2% ja laenuportfell 7,1% võrra. Esimese kvartali olulisim sündmus oli Poola turul tegevuse alustamine.

Inbanki juhatuse esimehe Jan Andresoo sõnul oli esimese kvartali tähtsündmus tegevuse alustamine Poolas. “Pakume märtsi keskpaigast ligi 40 miljoni inimese ja suure potentsiaaliga turul internetipanga vahendusel hoiuse- ja laenutooteid. Meie esmane fookus on hoiuste kaasamine ja esialgsed tulemused on suurepärased: kogusime ligi miljoni euro väärtuses hoiuseid. Saime kinnitust, et Inbank on Poolas oodatud ja juba stardihetkel usaldusväärne pank,” ütles ta.

Inbank kaasas esimeses kvartalis 8,2 miljoni euro väärtuses hoiuseid, mis on võrdväärne tulemus eelmise aasta sama perioodiga. Esimese kvartali jooksul kasvas Inbanki hoiuseportfell 8,2% võrra. “Meie hoiusepakkumine on endiselt turu parim. Pärast tegevuse alustamist Poolas on meil võimekus koguda hoiuseid juba neljalt turult: Eestist, Saksamaalt, Austriast ja Poolast. Hoiuste kaasamise võimaluste mitmekesistamine võimaldab panga finantseerimisvajadust paindlikumalt juhtida,” ütles Andresoo.

Inbanki laenutoodete müügimaht Eestis ja Lätis oli esimeses kvartalis 14,1 miljonit eurot. Andresoo sõnul olid Eesti turu tulemused oodatust paremad ning Läti omad vastasid ootustele. “Läti ettevõtte müüginumbrid olid võrdluses eelmise aasta sama perioodiga ootuspäraselt mõnevõrra tagasihoidlikumad, kuna eelmise aasta kolmandas kvartalis muutsime oluliselt tegevusstrateegiat, loobudes finantseerimise pakkumisest maaklerite kaudu,” ütles ta.

Esimesse kvartalisse jäi ka 30. jaanuari tehing, mille käigus omandasid Inbank ja Coop Eesti enamusosaluse Eesti Krediidipangas. Tehingu teises etapis omandab Krediidipank Inbanki sidusettevõtted Coop Finants AS-i ning Krediidipank Finants AS-i. Tehingust saadud tulud reinvesteerib Inbank Krediidipanka.

Olulised finantsnäitajad seisuga 31. märts 2017:
Bilansimaht 93,9 miljonit eurot
Laenuportfelli suurus 69,4 miljonit eurot
Hoiuste maht 69,9 miljonit eurot
Koondkasum 0,64 miljonit eurot
Omakapital 15,2 miljonit eurot

Inbanki aruanded on kättesaadavad aadressil https://www.inbank.ee/inside/investor/reports/

2015. aastal pangana tegutsemist alustanud Inbank pakub teenuseid oma internetipanga ja partnervõrgustiku kaudu. Inbank tegutseb Eesti, Läti ja Poola tarbijafinantseerimise turul. Lisaks kaasatakse rahvusvahelisi hoiuseid Saksamaa ja Austria turult.